Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Teamleider brugklassen
Functie naam
Teamleider VO
Toegevoegd op
13 juni 2019
Eind Datum
13 juli 2019
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8-1,0
Dienstverband
tijdelijk, vast
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Rotterdam
Aanvang functie
1 augustus 2019
Organisatie
Libanon Lyceum
Website

Het Libanon Lyceum in Rotterdam zoekt een nieuwe collega (0,8-1,0 fte) die de dagelijkse leiding krijgt over de brugklas-afdeling en deel uitmaakt van de schoolleiding.

Het Libanon Lyceum in Rotterdam zoekt een nieuwe collega (0,8-1,0 fte) die de dagelijkse leiding krijgt over de brugklas-afdeling en deel uitmaakt van de schoolleiding. Deze collega wordt ambassadeur en boegbeeld van de school en mag zijn of haar tanden
zetten in onderwijskundige en veranderkundige uitdagingen.

 

Het Libanon Lyceum is een school voor openbaar voortgezet onderwijs, onderdeel van Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR). De school heeft ca. 1400 leerlingen, verdeeld over de afdelingen voor mavo, havo, atheneum (vwo), gymnasium en Technasium en is gehuisvest in twee statige panden in de wijk Kralingen. De onderbouwleerlingen krijgen op de locatie Mecklenburglaan les en de bovenbouwleerlingen op de locatie Ramlehweg. Het doel van de school is het verzorgen van ‘inspirerend onderwijs voor nieuwsgierige kinderen’. Het Libanon Lyceum wil een zorgzame school zijn, met duidelijke regels en een veilig leer- en werkklimaat.
 
Met ons onderwijsconcept Wereldklassen bieden wij inspirerend onderwijs voor nieuwsgierige kinderen. Leerlingen verdienen het om uitgedaagd te worden, door activerende didactiek, door variatie in werkvormen en door een relatie te leggen tussen de lesstof en de echte wereld, waardoor het onderwijs betekenisvoller wordt. Dat vraagt veel, zowel van onze collega’s als van de kinderen. Wij stellen hoge eisen en verlangen van de leerlingen een actieve leerhouding.
 
Op het Libanon Lyceum kan ook een technasiumopleiding gevolgd worden. Technasium is een formule voor beter bètaonderwijs voor havo en vwo, via het vak Onderzoek & Ontwerpen. In de gymnasiumklassen is technasium in de eerste twee leerjaren een verplicht onderdeel van het programma, in de havo/vwo-brugklassen is technasium een keuze. Voor de mavoleerlingen hebben wij samen met een aantal andere scholen een soortgelijk concept ontwikkeld: Bèta Challenge. Hierbij hoort het nieuwe examenvak Technologie & Toepassing.
 
Het Libanon Lyceum is een bloeiende school. De krachtige onderwijsconcepten trekken veel leerlingen aan. Dit brengt ook verwachtingen met zich mee. De lat ligt daarom hoog, zowel voor zittend als voor nieuw personeel. Wij hebben een voorkeur voor bevoegde docenten met enige ervaring, die onze onderwijsconcepten onderschrijven en in de lessen kunnen toepassen. Uiteraard bieden wij daarbij begeleiding.
 
Op onze website www.libanonlyceum.nl kunt u de sollicitatiecode terugvinden en de functieomschrijvingen voor docent LB, LC en LD.
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.