Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Teamleider Onderwijs en Kwaliteit
Dienstverband
Tijdelijk
Toegevoegd op
28 oktober 2020
Eind Datum
27 december 2020
Functie naam
Kwaliteitsmedewerker
Niveau
HBO
Aantal uur per week
32 uur
Plaats
West- en Midden Nederland
Aanvang functie
1-12-2020
Loon indicatie
schaal 12
Organisatie
Wellantcollege
Website

Wellantcollege uit West- en Midden Nederland zoekt een Teamleider Onderwijs en Kwaliteit per 1-12-2020

De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet. Technologie, digitalisering en robotisering bieden mogelijke oplossingen. Internationaal – van bedrijfsleven tot overheid tot wetenschap – groeit de behoefte aan een nieuwe generatie vakmensen die de wil, kennis en vaardigheden hebben om ons leven en onze leefomgeving te verbeteren. Nederland loopt hierin voorop als kweekvijver van talent. Welkom bij Wellant! Met 175 opleidingen, 30 locaties en 4800 stagebedrijven in binnen- en buitenland staan onze 1300 docenten en medewerkers klaar om de aanstormende generatie vakmensen een plek in die nieuwe samenleving te geven. Wellantcollege is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Met een soepele doorstroom tussen beide opleidingen. Wij staan voor modern, gevarieerd onderwijs: van koken tot urban green development, en van gezonde dieren tot watermanagement. Met alle aandacht voor de persoonlijke groei en talenten van iedere leerling en student. Met kleinere scholen, waar iedereen elkaar kent en bedrijfsleven, regio en ouders actief samenwerken. En met een veelzijdige aanpak, waarin docenten, studenten en leerlingen samen die nieuwe wereld van nu en morgen verkennen en verbeteren. Wellant. Welbewust beter.

“Je ontwikkelt meer bij Wellant”

Voor de ondersteunende diensten in Houten zijn wij op zoek naar een teamleider voor de dienst Onderwijs en Kwaliteit.

Als teamleider van de dienst stuur je een team aan van ongeveer 18 adviseurs en medewerkers. Je rapporteert direct aan de directeur Onderwijs en Kwaliteit. Onze dienst heeft als missie om door adequate, betrokken en betrouwbare onderwijskundige ondersteuning bij te dragen aan uitblinken in het onderwijs binnen het Wellantcollege. Met jouw kwaliteiten weet jij hoe je een divers team moet aansturen, teamleden inspireert en hoe je het beste uit jouw mensen kunt halen. Jij zorgt ervoor dat de plannen worden uitgevoerd, bewaakt de voortgang/planning daarvan en stelt bij indien nodig. Het is belangrijk om te kunnen bewegen en communiceren tussen de verschillende lagen binnen het Wellantcollege en bijbehorende stakeholders. Als leidinggevend weet je te sturen op macro-, meso- en microniveau. Dit betekent dat je op grote lijnen stuurt, maar ook bereikbaar bent voor kleinere zaken.

Je staat tussen je medewerkers in en bent hun klankbord bij vragen. Daarnaast fungeer je als trechter voor de verschillende stakeholders en ben je de verbinding tussen jouw directeur en jouw medewerkers. Je houdt overzicht en staat voor het team.

Wellantcollege, Citaverde en Helicon hebben de intentie om vanaf 1 januari 2021 samen verder te gaan als unieke blauw-groene onderwijsorganisatie voor vmbo, mbo en leven lang ontwikkelen. Daar hebben de bestuurders van de drie organisaties voor getekend. De nieuwe organisatie zou dan van start moeten gaan op 1 augustus 2021.

Verdere elementen van jouw rol als teamleider Onderwijs en Kwaliteit zijn:

 • Het stellen van de juiste prioriteiten. Zo houd je bijvoorbeeld de bestuurlijke jaarplanning in de gaten en draagt zorg voor het op tijd aanleveren van documenten en beleidsadviezen. Je weet de balans te vinden tussen de dagelijkse werkzaamheden en zaken in het kader van de fusie;
 • Het mede bedenken en opstellen van verbetervoorstellen ten behoeve van de belangrijkste werkzaamheden als dienst, maar ook voor jouw medewerkers;
 • Medeverantwoordelijk zijn voor budgetten binnen de dienst, waarbij je verantwoord omgaat met de beschikbare budgetten die je in kan zetten voor het team of de individuele medewerker;
 • Het fungeren als sparringpartner voor de directie (onderwijs). Daarbij houd je rekening met de functie van de dienst.

Dit is je uitdaging

De dienst Onderwijs en Kwaliteit is volop in ontwikkeling. Als teamleider help je mee aan het verder vormgeven van de dienst en ben je verantwoordelijk voor de integrale dienstverlening en samenwerking met het onderwijs. Op de afdeling wordt een breed scala van werkzaamheden verricht op het gebied van onderwijs- en kwaliteitsontwikkeling. De toekomstige positionering en voortdurende onderwijsontwikkeling passend bij de maatschappelijke ontwikkelingen en de innovaties in de diverse regio’s vragen de nodige aandacht van de adviseurs.

Jouw profiel

Je hebt hart voor het onderwijs en bent een natuurlijke leider die makkelijk communiceert. Door je proactieve houding en gedrevenheid pak jij zaken aan en toon je lef in het maken van keuzes. Jij weet de verbinding te leggen en bent een sparringpartner op stakeholders niveau. De functie is veelzijdig, waardoor er van je gevraagd wordt om snel te kunnen schakelen. Je bent nieuwsgierig en hebt ervaring met veranderprocessen. Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:

 • Je beschikt over een afgeronde wo-opleiding;
 • Je hebt enkele jaren ervaring als leidinggevende in het vmbo/mbo;
 • Je bent goed thuis in het mbo onderwijs (pré);
 • Je bent uitstekend in rapporteren;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met kwaliteitszorg;
 • Je bent flexibel en kan omgaan met veranderingen in de organisatie, de diensten en in de functie;
 • Je hebt ervaring met veranderingen initiëren en realiseren.

Bijzonderheden:

 • Functieomvang: 0,8 fte;
 • Startdatum: zo snel mogelijk
 • Afhankelijk van kennis en ervaring word je in schaal 12 of 13 ingeschaald;
 • Bij voorkeur beschikbaar op de vrijdag.

Wat bieden wij

Wij bieden een organisatie met enthousiaste medewerkers die een professionele benadering van hun vak voorstaan. Er wordt aandacht besteed aan de persoonlijke – en professionele ontwikkeling van de medewerkers. We bieden je moderne arbeidsvoorwaarden conform de cao MBO. Bij aanvang bieden wij een arbeidsovereenkomst aan tot 31 juli 2021 met uitzicht op verlenging bij goed functioneren.

Bereikbaarheid: jouw werkplek is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf bijvoorbeeld Utrecht, Amsterdam, Den Bosch en Leiden zijn er goede verbindingen naar station Houten. De bushalte is voor de hoofdingang van het kantoor. Het treinstation is op 150 meter loopafstand. Kom je met de auto naar kantoor? Geen probleem, er is gelegenheid om te parkeren op eigen terrein.

Procedure

Wij ontvangen graag jouw cv en motivatiebrief via onze website ( werkenbijwellant.nl ). Als je via Indeed, Meesterbaan of een van de andere kanalen deze vacature hebt gevonden, ga dan eerst naar onze website en vul het sollicitatieformulier in bij de betreffende vacature.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 18 november. In week 48 (25 november) vindt een eerste gesprek plaats, waarna je in week 49 gevraagd wordt om het assessment te maken en een terugkoppelgesprek hierover te voeren. In week 50 volgt er een tweede gesprek (9 december), een arbeidsvoorwaardengesprek (11 december) en in week 51 een kennismakingsgesprek. We streven ernaar om je voor eind december een passend voorstel te kunnen doen.

Meer weten?

Neem contact op met Djaïr Lubsen, Corporate Recruiter T. 06 – 51655394.

Hebben we een klik, dan mag je zo spoedig mogelijk bij ons beginnen!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet. Technologie, digitalisering en robotisering bieden mogelijke oplossingen. Internationaal – van bedrijfsleven tot overheid tot wetenschap – groeit de behoefte aan een nieuwe generatie vakmensen die de wil, kennis en vaardigheden hebben om ons leven en onze leefomgeving te verbeteren. Nederland loopt hierin voorop als kweekvijver van talent. Welkom bij Wellant! Met 175 opleidingen, 32 locaties en 4800 stagebedrijven in binnen- en buitenland staan onze 1300 docenten en medewerkers klaar om de aanstormende generatie vakmensen een plek in die nieuwe samenleving te geven. Wellantcollege is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Met een soepele doorstroom tussen beide opleidingen. Wij staan voor modern, gevarieerd onderwijs: van koken tot urban green development, en van gezonde dieren tot watermanagement. Met alle aandacht voor de persoonlijke groei en talenten van iedere leerling en student. Met kleinere scholen, waar iedereen elkaar kent en bedrijfsleven, regio en ouders actief samenwerken. En met een veelzijdige aanpak, waarin docenten, studenten en leerlingen samen die nieuwe wereld van nu en morgen verkennen en verbeteren. Wellant. Welbewust beter.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.