Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Toezichthouder Achterwacht lokaal
Dienstverband
tijdelijk
Toegevoegd op
11 juli 2019
Eind Datum
31 augustus 2019
Functie naam
Pedagogisch medewerker
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0.8-1
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Amsterdam
Aanvang functie
26-08-2019
Loon indicatie
4
Organisatie
Open Schoolgemeenschap Bijlmer
Website

Open Schoolgemeenschap Bijlmer uit Amsterdam zoekt een Toezichthouder Achterwacht lokaal per 26-08-2019

De achterwacht zorgt voor de opvang van leerlingen die uit de les verwijderd zijn en/of tijd moeten inhalen of terugkomen. Hij/zij houdt zich ook bezig met daaruit voortvloeiende taken, zoals de registratie en administratie van voorvallen, het informeren
van de verantwoordelijken op de deelschool, het registreren van de afhandeling achteraf. De achterwacht heeft een signaalfunctie op het gebied van leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Daarnaast is de achterwacht administratief ondersteunend aan
de deelschoolleider(s).  

Deze functie is vooralsnog tijdelijk tot 1 augustus 2020. De precieze positionering en invulling van de functie binnen de organisatie, is onderdeel van het gehele onderzoek naar de vormgeving en invulling van de bedrijfsvoering. De functionele aansturing zal
(vooralsnog) door de zorgcoördinator geschieden.

Als u eerder heeft gereageerd op deze vacature, dan is opnieuw reageren niet nodig.

 

Verantwoordelijkheden:
 Dagelijks overleg voeren met de deelschoolverantwoordelijken en regelmatig met de zorgcoördinator.
 Opvang van leerlingen die uit de les verwijderd zijn volgens de aanpak ‘rust – reflectie – retour’ en opvang van leerlingen die tijdelijk tot rust willen komen (Wisselpas).
 Aan het werk zetten van leerlingen en zorgen voor een prettige werksfeer.
 Indiceren van en adviseren over de wijze van opvolging na verwijdering aan de deelschoolverantwoordelijken.
 Een notitie maken van de verwijdering in Magister, ingescand reflectieformulier in Magister plaatsen, na afloop aangeven dat de verwijdering adequaat is afgehandeld.
 Informeren van de mentor/deelschoolverantwoordelijken en/of zorgcoördinator bij opvallende observaties van leerlinggedrag.
 Opvang van leerlingen die tijd moeten inhalen of terugkomen (na lestijd) en dit administratief verwerken bij de inhaalmaatregelen in Magister.
 Ondersteunen van de deelschoolleider(s) bij allerhande administratieve en/of organisatorische zaken.

Competenties:
 Je bent duidelijk, enthousiast en consequent;
 Je hebt een goed luisterend oor en staat stevig in je schoenen;
 Je bent niet (ver)oordelend in je reacties en start iedere dag met een schone lei;
 Je kan goed samenwerken en bent je bewust van de grenzen van je functie;
 Je hebt algemene en administratief-technische kennis van de werking van de leerlingenadministratie in Magister, bent vaardig met het Office-pakket en werkt geordend. 

De OSB is een brede schoolgemeenschap voor VWO, HAVO en VMBO (theoretisch, kader en basis). Al meer dan veertig jaar brengt de OSB vernieuwend onderwijs in de praktijk. Door middel van samenwerkend leren bereiden we de leerlingen voor op de toekomst: "Nu leren voor de wereld van morgen".
De OSB heeft een tweejarige, heterogene onderbouw zonder zittenblijven. Zo kunnen leerlingen een bewuste keuze maken voor een schooltype. Het mentoraat neemt een belangrijke plaats in en maakt integraal deel uit van het docentschap. Er wordt gewerkt met lessen van 60 minuten.

De OSB werkt in deelscholen. Zo zorgen we voor kleinschaligheid; voor leerlingen én docenten. Een deelschool bestaat uit ca. 23 docenten en ongeveer 10 klassen. Elke deelschool heeft zijn eigen personeelsruimte met eigen faciliteiten als kopieerapparaat, werkplekken voor docenten, keuken etc.

Acquisitie als reactie op onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.