Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Vakleerkracht gym
Dienstverband
vast
Toegevoegd op
30 oktober 2018
Eind Datum
30 november 2018
Functie naam
Vakleerkracht Gymnastiek
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,4-0,8
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Amsterdam
Aanvang functie
1-1-2019
Loon indicatie
L10
Organisatie
De Bïenkorf
Website

Leerkracht bewegingsonderwijs gezocht! (0.8 fte op twee scholen). Dit is jouw kans! Je kunt komen werken op twee mooie scholen in Amsterdam.
1. Een zeer interessante school in Amsterdam-Noord. Deze school is de eerste Jenaplanschool in Amsterdam en ziet het Ervarings gericht onderwijs, E.G.O. als een moderne aanvulling hierop.
2. Een bloeiend Kindcentrum in Amsterdam-Zuid. Deze gezonde school biedt educatie tijdens een continurooster aan kinderen van 2-13 jaar en daarnaast enerverende naschoolse activiteiten.
Geïnspireerd? Lees dan snel verder.

Part time 0,4 maandag en dinsdag op De Biënkorf
Part time 0,4 woensdag en donderdag Kindcentrum Catharina
 
Periode
Tijdelijk van 1 januari 2019 t/m 31 juli 2019 (met uitzicht op verlenging / vast dienstverband)

De functie van Leerkracht bewegingsonderwijs bij De Biënkorf en Kindcentrum Catharina
De Biënkorf is een Jenaplan/ Ervaringsgericht Onderwijs school. Onze school behoort tot de eerste Jenaplan basisscholen van Nederland. Vanaf het begin is De Biënkorf een levendige, bedrijvige school waar kunstzinnige vorming een belangrijke rol speelt. De verschillende
kunstdisciplines komen regelmatig aan bod, zowel in de school: projecten en ateliers, als buiten de school: het bezoeken van musea, voorstellingen e.d. 
Welbevinden en betrokkenheid zijn belangrijke begrippen in ons onderwijs. Deze begrippen zijn pijlers binnen het Ervaringsgericht Onderwijs ( E.G.O.), een onderwijsconcept dat eind jaren 70 is ontstaan. Het E.G.O kent vele raakvlakken met het Jenaplanonderwijs,
waar vieringen en kringen een belangrijke rol spelen. Op De Biënkorf vinden we een goede en open sfeer belangrijk voor alle betrokkenen; de kinderen, de ouders en de leerkrachten.    
We zijn op zoek naar een sterke leerkracht bewegingsonderwijs die graag op een vernieuwingschool wil werken.

De Catharinaschool is een aantrekkelijke buurtschool voor de Jonge Amsterdammer. Jonge Amsterdammers worden bij ons gestimuleerd om zelfbewust, slim, creatief, origineel, eerlijk en mondig te zijn, maar wel altijd met hun hart op de juiste plek. En wat een
Jonge Amsterdammer nodig heeft, is gezien en uitgedaagd worden. Dat is wat wij doen, op verschillende manieren.​​​ En vanzelfsprekend zijn wij een school waar elk kind zich prettig en veilig voelt, een kleine school waar zij gezien worden. Daarom geven wij
met hart en ziel, onderwijs dat het beste​ past bij wat een kind nodig heeft.
De Catharinaschool is tevens een gezonde school wat inhoudt dat gezond leven een vast onderdeel van ons programma is. Gezond bewegen, gezond eten, gezond met je mind omgaan.  Als bewegingsonderwijsdocent ben jij daarin een belangrijke schakel.

Jouw groep en de aanstelling
Je gaat bewegingsonderwijs geven aan kinderen uit groep 1 t/m 8. Het gaat om een baan van 0.8 fte op twee scholen. Indien gewenst kan het ook om een part time baan gaan voor 2 dagen op een school naar keuze.
 

Wat voor een leerkracht bewegingsonderwijs ben jij en wat neem je mee?

  • Een afgeronde A.L.O. – opleiding (1e graads)
  • Ervaring en affiniteit met kinderen op een basisschool 

Als je jezelf moet beschrijven herken je jezelf als een leerkracht  met een onderzoekende houding, die ook graag wil leren.  Je bent in staat om je snel in te werken in onze manier van lesgeven, dat wil zeggen dat je heel goed vanuit het kind kan en wil werken.
En je bent een zeer gemotiveerde leerkracht die graag met kinderen werkt.
 

Ons aanbod

  • Onderdeel uitmaken van ASKO scholen met een passie voor kwalitatief goed onderwijs
  • Goede opleidingsmogelijkheden
  • Financieel aantrekkelijke reiskostenvergoeding
  • ASKO-studiedag voor iedere medewerker
  • Onderzoeksteam en leerteams binnen de scholen.

Onderdeel van ASKO scholen
De ASKO zet zich bewust en actief in voor kwalitatief goed onderwijs. De ASKO vormt het bestuur van ruim 32 basisscholen in Amsterdam en omstreken. De scholen hebben verschillende onderwijsconcepten waardoor je als leerkracht kennis kunt maken met meerdere
vormen van onderwijs. ASKO is actief met innovatieve ontwikkelingen, zoals traineeship voor startende leerkrachten, verrijkingsonderwijs, 21 ste eeuwse vaardigheden, de Day A Week school (project voor hoogbegaafde kinderen), Onderwijstijdverlenging, Opleiden
in de School en leren met ICT.
 

De naam Biënkorf zegt het al: grote bedrijvigheid. De school is veertig jaar jong en was een van de eerste Nederlandse Jenaplanscholen. Uitgangspunt is onderwijs op maat. Daarbij wordt niet alleen op resultaten gelet, maar er wordt ook naar processen gekeken. De school werkt eveneens met het concept Ervaringsgericht Onderwijs (E.G.O.). E.G.O. heeft dezelfde uitgangspunten als Jenaplanonderwijs maar voegt daar de begrippen welbevinden en betrokkenheid aan toe.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.