Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Verzuimmedewerkers
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
16 november 2020
Eind Datum
6 december 2020
Functie naam
Administratief Medewerker
Niveau
HBO
Aantal uur per week
1,2 t/m 1,4
Provincie
flevoland
Plaats
Almere
Aanvang functie
04-01-2021
Loon indicatie
Conform cao VO
Organisatie
Helen Parkhurst
Website

Daltonschool Helen Parkhurst zoekt met ingang van 4 januari 2021 twee verzuimmedewerkers (totaal 1,2 – 1,4 FTE)

De Almeerse Scholen Groep is voor Daltonschool Helen Parkhurst met ingang van het nieuwe jaar op zoek naar twee

Verzuimmedewerkers 

Sta jij stevig in je schoenen? Denk je vanuit kansen en mogelijkheden? Herkent jij jezelf in de woorden: proactief, pedagogisch, teamspeler, zelfstandig, nauwkeurig, stressbestendig en flexibel? Wij jij graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van leerlingen
op het Helen Parkhurst in Almere? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die ons helpt de verzuimadministratie op orde te houden en het verzuim terug te dringen.

De Functie:

Als verzuimmedewerker ben je medeverantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van het verzuimprotocol. Het hele proces, van verzuimmelding tot afhandeling, is bij jou in goede handen. Naast het bijhouden van de verzuimadministratie in Som (digitaal leerlingvolgsysteem)
heb je dagelijks contact met leerlingen. Je vraagt hen om hun afwezigheid te verantwoorden en spreekt de leerlingen aan. Ook ben jij degene die bepaalt of een leerling ziek naar huis mag.
Je hebt een signalerende rol. Hierbij let je op spijbelaars, laatkomers en bijzonder verzuim. Je houdt de afdelingsleiders en mentoren op de hoogte van het verzuim. Indien nodig leg je standaard sancties op, je ziet toe op de opvolging van de opgelegde sancties
en schakelt de mentor in bij problemen. Naast het contact met leerlingen heb je ook contact met:

 • ouders/verzorgers. In het geval een absentie niet gemeld is, neem je telefonisch of schriftelijk contact op;
 • mentoren; om individuele casussen te bespreken;
 • afdelingsleiders; in bijzondere gevallen.

 

Wij vragen:

 • Afgeronde mbo niveau 4 opleiding bij voorkeur in één van onderstaande richtingen:
  • Gespecialiseerd pedagogische werker
  • Pedagogische medewerker
  • Sociaal – maatschappelijke dienstverlener
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als in schrift
 • Vaardigheid in het werken met toepasbare ICT mogelijkheden.

Wij bieden:

 • Een prettige werkomgeving in een professionele organisatie
 • Inschaling volgens CAO VO
 • Een berekking op projectbasis voor de duur van één tot anderhalf jaar. Indien de aanpak van het verzuim succesvol blijkt, kan de functie omgezet worden in reguliere betrekking.

 

Helen Parkhurst
Helen Parkhurst is de openbare school voor voortgezet daltononderwijs in Almere. Een school waar leerlingen een diploma kunnen halen voor mavo, havo en vwo en zich kunnen ontwikkelen tot verantwoordelijke jonge mensen.
 
Leerlingen verdienen een onvergetelijke en leerzame schooltijd. Daarom bieden we hen ruimte voor eigen initiatief, voor het doen van onderzoek, voor leren op heel verschillende manieren. Daar horen medewerkers bij die openstaan voor ideeën en bereid zijn om zich blijvend te ontwikkelen. Leren van elkaar, leren met elkaar, in een veilig klimaat. Met ruimte voor eigen keuzes en talentontwikkeling.
 
Daltonschool Helen Parkhurst is in 1998 gestart en telt ruim 2.100 leerlingen. De school valt bestuurlijk onder de Almeerse Scholen Groep. Op Helen Parkhurst gaat speciale aandacht uit naar bèta-onderwijs, ict en milieu-educatie. Wij zijn officieel technasium voor havo en vwo. Naast reguliere en technasium-klassen zijn er bèta mavo-klassen. Onze school heeft de Groene Vlag, een in Europa erkende onderscheiding voor duurzaamheid. Als Topsport Talent School begeleiden we jaarlijks ook circa vijftig topsportleerlingen.
 
Elke afdeling heeft een eigen afdelingsleider en een vaste groep docenten. Iedere docent is tevens mentor. Teamvergaderingen en sectievergaderingen vinden tweewekelijks plaats. De docenten van de vaksecties overleggen regelmatig. De afdelingen zijn zoveel mogelijk ingedeeld naar schoolniveau en richting met een onderscheid tussen boven- en onderbouw.
 
Helen Parkhurst is één van de Almeerse Academische Opleidingsscholen. We begeleiden studenten van lerarenopleidingen van diverse hogescholen en de Universiteit van Amsterdam.
 
Wil jij een bijdrage leveren aan de opleiding van jongeren? Heb jij plezier in het werken met mondige leerlingen tussen 12 en 18 jaar?  Ben je flexibel, geduldig en in staat om naar jezelf te kijken? Misschien word jij dan onze nieuwe collega!
 
 

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.