Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
WD113 docent project/koken/LOB/mentoraat
Toegevoegd op
3 oktober 2019
Eind Datum
20 oktober 2019
Functie naam
Mens en Natuur
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,7
Provincie
Noord-Brabant
Plaats
Valkenswaard
Aanvang functie
03-10-2019
Organisatie
Scholengemeenschap Were Di
Website

Scholengemeenschap Were Di uit Valkenswaard zoekt een WD113 docent project/koken/LOB/mentoraat per 03-10-2019

Scholengemeenschap Were Di is een scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium te Valkenswaard. De school heeft ongeveer 2500 leerlingen en beschikt over vier gebouwen: havo/vwo, vmbo onderbouw, vmbo bovenbouw en sport. Were Di streeft ernaar, door het aanbieden van goed onderwijs en goede leerlingenbegeleiding in een plezierige en betekenisvolle omgeving, om haar leerlingen op maat voor te bereiden op examen, vervolgonderwijs en beroep.
Om een indruk te krijgen van onze school kunt u op de volgende link klikken of deze kopiëren in uw browserbalk: https://www.youtube.com/embed/iYaRvkIWMhU

Scholengemeenschap Were Di maakt onderdeel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). Ons Middelbaar Onderwijs is een vereniging van ongeveer 35 scholen voor voortgezet onderwijs in voornamelijk Noord-Brabant.

Met ingang van 21 oktober zijn wij op zoek naar een kandidaat voor de functie van:

Instructeur / docent project, koken, LOB, co-mentor
(0,7 fte schaal 8 / LB)

Je gaat lesgeven binnen de kleine klassen van de sector VMBO basis en kader van SG Were Di. Het betreft een tijdelijke vacature t/m 31-07-2020 met uitzicht op een vaste aanstelling.

Team brugklas VMBO kleine klassen:
Het team geeft les aan brugklasleerlingen met basis- en kaderniveau met LWOO en heeft gekozen voor een andere onderwijsopzet dan het reguliere systeem. Er zijn duidelijk afgebakende plek binnen SG Were Di; leerlingen hebben een eigen klaslokaal; er wordt gebruik gemaakt van een vast jaarrooster; op de lessentabel zijn de domeinen M&N en M&M samengevoegd tot project en werkt het team met dagopeningen en dagsluitingen.
Leerlingen groeien binnen de kleine klassen in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Zij voelen zich aanvaard en veilig op school en ervaren de kleine klassen als een plek waarbinnen zij meer dan voldoende kunnen werken aan hun ontwikkeling.
Elke docent van de kleine klassen is bewust van het feit dat ontwikkeling van het onderwijs en zo dus ook ontwikkeling van de docent noodzakelijk is om de leerling te bedienen in zijn leerontwikkeling.

Project: Binnen de kleine klassen wordt gewerkt met projectmatig onderwijs. Een klas heeft 5 tot 7 lesuren project per week. Hieronder vallen de domeinen Mens & Maatschappij (m&m) en Mens & Natuur (m&n). De kleine klassen hebben deze projecten zelf ontwikkeld en worden jaarlijks aangepast om het onderwijs zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de belevingswereld van de leerling.

Koken (project): Leerlingen van de kleine klassen krijgen zowel in leerjaar 1 als 2 één lesuur per week koken. Koken is onderdeel van projectmatig onderwijs en valt onder het domein Mens en Natuur. Leerlingen bereiden in groepjes de gerechten en leren omgaan met de keuken en alle facetten daarvan. (8 lesuren).

LOB: Elke klas krijgt 1 uur per week loopbaan oriëntatie – en begeleiding. Leerlingen zijn hier vooral bezig met het ontdekken van hun eigen kwaliteiten en vaardigheden.

Co-mentor: Elke docent is (samen met een collega) mentor van een klas. De mentor is eerste aanspreekpunt voor leerling en ouders. De mentor draagt bij aan een prettig klasklimaat, behartigt de belangen van de klas en streeft naar een hoge motivatie met veel leerplezier. (1 lesuur)

Wij zoeken:
Een docent/instructeur die met gedrevenheid zijn/haar vak overbrengt aan onze leerlingen. Een persoonlijkheid die leerlingen goed aanvoelt, een band kan opbouwen en dit effectief gebruikt in zijn/haar onderwijs. Je bent iemand die het fijn vindt om ook buiten de kaders van je eigen vak te kijken en te werken. Je bent een teamspeler en wilt graag leren van je collega’s.
Bij onderwijs aan de leerling van deze kleine klassen, ben je bezig met je vak, maar ook met sociaal-emotionele zaken die spelen rondom leerlingen. Er is veel structuur nodig in de les zodat leerlingen weten waar ze aan toe zijn. Daarnaast differentieer je zodat leerlingen op hun eigen niveau kunnen werken en elke leerling tijdens de les wat kan leren. Er wordt gewerkt vanuit de positieve benadering (SWPBS).

We zoeken een docent met een 2e graads lesbevoegdheid voor één van de domeinen, bij voorkeur Mens en Natuur of Mens en Maatschappij. Ook nodigen we kandidaten met een PABO bevoegdheid uit om te solliciteren, welke benoemd zullen worden als Instructeur (schaal 8).

Inlichtingen:
Uw sollicitatiebrief en cv kunt u tot uiterlijk 20 oktober richten aan SG Were Di, t.a.v. de heer De Gier, rector. Deze sollicitatiebrief met cv stuurt u naar solliciteren@sgweredi.nl of u kunt solliciteren via uw account.
Voor meer informatie over de functie of de functieomschrijving kunt u terecht bij de heer N. van Limpt, hoofd stafdienst personeelszaken, tel.: 040-2074700. Mail: n.v.limpt@sgweredi.nl

SG Were Di is een school voor voortgezet onderwijs in Valkenswaard. De school herbergt, zoals u elders op de site uitgebreid kunt bekijken, alle schoolsoorten van VMBO tot en met Gymnasium.

SG Were Di heeft meer dan 2300 leerlingen, verdeeld over een groot aantal klassen en lesgroepen, waaronder 21 brugklassen. Er zijn ca. 250 leerkrachten werkzaam op SG Were Di.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.