Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Zij instroomtraject basisonderwijs
Dienstverband
Toegevoegd op
11 februari 2020
Eind Datum
2 maart 2020
Functie naam
Open vacature
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,6-0,8 fte
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Rotterdam
Organisatie
Stichting BOOR
Website

Stichting BOOR uit Rotterdam zoekt een Zij instroomtraject basisonderwijs per

Ga JIJ het verschil maken?

Zij-instroomtraject basisonderwijs
Heb je er weleens over nagedacht om voor de klas te gaan staan in het basisonderwijs? Stichting BOOR biedt kandidaten met uitstekende geschiktheid voor het basisonderwijs het zij-instroomtraject aan.

Leerkracht zijn is niet een baan voor iedereen. De basis is natuurlijk dat je geïnteresseerd bent om kinderen dingen te willen leren. Dat vraagt geduld, creativiteit, leiderschap en grote algemene kennis. Je moet contact kunnen maken met kinderen, hen in actie en beweging kunnen krijgen en organisatorische vaardigheden hebben. Als je een klas runt, vergt dat een behoorlijke voorbereiding en moet je snel iets kunnen regelen als zaken anders lopen dan verwacht. Je bent in staat om een veilige en uitdagende leeromgeving te creëren en je richt je op het ontwikkelen van de talenten van de kinderen. Ook kun je goed met anderen samenwerken, want lesgeven doe je niet alleen. Verder heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding.

Eisen traject zij-instroom in het beroep (speciaal) basisonderwijs

Om in aanmerking te komen voor het traject zij-instroom in het beroep voor het (speciaal) basisonderwijs (primair onderwijs) moet je beschikken over:

  • Een afgeronde hbo of wo-opleiding;
  • Voor het onderwijs voldoende maatschappelijke ervaring en beroepservaring;
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) (bij indiensttreding)

Jij maakt het verschil op onze scholen. Jouw sterke punten zijn een professionele houding, flexibiliteit en je hebt het vermogen snel te schakelen. Je bent fris, dynamisch en je staat stevig in je schoenen. Je bent vanaf september 2020 fulltime beschikbaar en je hebt in de twee jaar daarvoor niet als student aan een lerarenopleiding ingeschreven gestaan met het doel een lesbevoegdheid te halen, tenzij je jouw diploma behaald hebt.

Wat biedt het zij-instroomtraject bij BOOR jou?

Je krijgt een aanstelling tot het einde van het twee jaar durende traject voor minimaal 0,6 wtf (24 uur) en, na een succesvolle afronding van de opleiding, een vaste aanstelling bij BOOR. Je wordt ingeschaald als leerkracht in schaal L10, trede 1 met een salaris van €2.678,- bij een fulltime aanstelling. Je krijgt reiskostenvergoeding en de vakanties worden doorbetaald. BOOR verzorgt de aanmelding bij Hogeschool Rotterdam en wij betalen je opleiding, je lesdag aan de PABO, de studieboeken, het assessment en de begeleiding. Andere voordelen zijn: een eindejaarsuitkering, direct pensioen opbouwen, fiscale uitruilregeling voor reiskosten, en mogelijkheid tot gebruik maken van het fietsplan. We bieden je uitdaging en plezier in een nieuwe werkomgeving op een van onze BOOR scholen. Een uitstekende basis voor de rest van je carrière!

Waar ga je werken?

Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam. In totaal zijn er 78 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 leerlingen les wordt gegeven. Als toekomstig groepsleerkracht bij BOOR word je onderdeel van de school. Je wordt gematcht aan een van onze scholen, aan een school in het regulier basisonderwijs, speciaal basisonderwijs of speciaal (voortgezet) onderwijs. BOOR biedt naast regulier onderwijs, ook conceptonderwijs als Montessori-, Jenaplan- en Daltononderwijs aan.

Hoe ziet de procedure er verder uit?

Als jij geïnteresseerd bent in het zij-instroomtraject bij BOOR volgt, na jouw sollicitatie, een eerste kennismakingsgesprek bij BOOR. Op basis daarvan wordt een volgende gesprek ingepland waarin wordt bekeken of jij en BOOR een goede match zijn. Vervolgens krijg je een assessment bestaande uit een toets Wiscat (rekenen), toetsing van je portfolio, een criteriumgericht interview en een praktijkles. Na een succesvolle afronding van het assessment word je aan een school gekoppeld en start de opleiding in september 2020.

Ben jij klaar voor de uitdaging van je leven?

Als jij de uitdaging met BOOR aan wil gaan dan ontvangen we graag jouw sollicitatie! Stuur jouw CV en motivatiebrief onder vermelding van ‘sollicitatie zij-instroom’ vóór 2 maart 2020 naar zijinstroom@stichtingboor.nl. Voor vragen bel je met Guusje Burghoorn m: 06-42295687 of Esmé van Leijden m: 06-22817758.

Nadere informatie en solliciteren:

In totaal heeft BOOR 85 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.