Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Zij-instroomtraject Primair Onderwijs
Dienstverband
Toegevoegd op
9 september 2020
Eind Datum
29 september 2020
Functie naam
Open vacature
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,8 fte
Provincie
Zuid-Holland
Plaats
Rotterdam
Loon indicatie
L10
Organisatie
BOOR Werkt
Website

BOOR Werkt uit Rotterdam zoekt een Zij-instroomtraject Primair Onderwijs per

Heb jij weleens gedroomd over die mooie baan in het onderwijs, maar weet je niet hoe dat aan te pakken? Grijp dan deze kans met beide handen aan om als zij instromer bij Stichting BOOR aan de slag te gaan!

Ons verhaal

Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting.
Wat heeft het zij-instroomtraject jou te bieden?

 • Je krijgt een aanstelling tot het einde van het twee jaar durende traject voor 0,8 wtf (32 uur), vervolgens krijg je na een succesvolle afronding van de opleiding een vaste aanstelling bij BOOR.
 • Je wordt ingeschaald als leerkracht in schaal L10, trede 1 met een salaris van €2.678,- bij een fulltime aanstelling (hier wijken wij in principe niet vanaf). Je krijgt reiskostenvergoeding en de vakanties worden doorbetaald.
 • BOOR verzorgt de aanmelding bij Hogeschool Rotterdam en wij betalen je opleiding, de studieboeken, het assessment en de begeleiding.
 • Andere voordelen zijn: een eindejaarsuitkering, direct pensioen opbouwen, fiscale uitruilregeling voor reiskosten, en mogelijkheid tot gebruik maken van het fietsplan. We bieden je uitdaging en plezier in een nieuwe werkomgeving op één van onze BOOR scholen.

BOOR biedt naast regulier onderwijs, ook conceptonderwijs als Montessori-, Jenaplan-, Dalton en Speciaal Onderwijs aan. Een uitstekende basis voor de rest van je carrière!

Wat neem je mee?
 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Dit is overigens een harde eis.
 • Natuurlijk jouw frisse blik, dynamiek en je moet natuurlijk wel een beetje stevig in je schoenen durven staan.
 • Je bent geïnteresseerd om kinderen dingen te willen leren. Dat vraagt geduld, creativiteit, leiderschap en grote algemene kennis.
 • Je moet contact kunnen maken met kinderen, hen in actie en beweging kunnen krijgen en organisatorische vaardigheden hebben. Als je een klas runt vergt dat een behoorlijke voorbereiding en moet je snel iets kunnen regelen als zaken anders lopen dan verwacht.
 • Je bent in staat om een veilige en uitdagende leeromgeving te creëren en je richt je op het ontwikkelen van de talenten van de kinderen. Ook kun je goed met anderen samenwerken, want lesgeven doe je niet alleen.
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij indiensttreding.
 • Je bent vanaf 1 februari 2021 fulltime beschikbaar en je hebt in de twee jaar daarvoor niet als student aan een lerarenopleiding ingeschreven gestaan met het doel een lesbevoegdheid te halen, tenzij je jouw diploma behaald hebt.
Hoe verder?

Als jij geïnteresseerd bent in het zij-instroomtraject bij Stichting BOOR ontvangen wij graag je motivatiebrief en CV, hierna volgt een eerste “brief” selectie. De geselecteerde kandidaten ontvangen een uitnodiging voor een eerste kennismakingsgesprek bij BOOR. Na een positief kennismakingsgesprek zal er eerst een WISCAT (rekenen) afgenomen worden (okt/nov), deze bepaalt of je door kan gaan voor het assessment (dec). Het assessment bevat het samenstellen van een portfolio, een criteriumgericht interview en het geven van een voorbeeld les. Na een succesvolle afronding van het assessment word je aan een school gekoppeld en start de opleiding in februari 2021.

Ben jij klaar voor deze droombaan?

Stuur dan jouw CV en motivatiebrief onder vermelding van ‘sollicitatie zij-instroom februari 2021’ vóór 29 september 2020 naar zijinstroom@stichtingboor.nl. Voor vragen bel of app je met Esmé van Leijden: 06-22817758 of Guusje Burghoorn: 06-42295687.
Aanrader: Wij raden het iedereen aan voorafgaand aan je sollicitatie al eens mee te lopen op een school om te proeven of het onderwijs echt bij jou past! Daarnaast is het een must je alvast te oriënteren op de WISCAT. Kijk online alvast eens naar wat oefenopgaven, veel oefenen werkt!

Nadere informatie en solliciteren:

BOOR Selectie is bij BOOR verantwoordelijk voor de werving, selectie en tijdelijke inzet van groepsleerkrachten op verschilende BOOR scholen. Het kan gaan om vervaning van afwezige leerkrachten, maar ook om extra inzet. Werk je voor BOOR Selectie dan heb je een (vaste) aanstelling en de zekerheid van inkomsten.  

Werken bij BOOR Selectie is:

 • Uitdaging en plezier, in een
 • nieuwe werkomgeving, met een (vaste) aanstelling en inkomstenzekerheid
 • gericht op persoonlijke ontwikkeling en professionaliseren, met
 • primaire focus op lesgeven, dus
 • werken bij verschillende BOOR scholen en
 • andere sectoren en concepten ervaren.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.