Selecteer uw onderwijssector om de resultaten te filteren
◄ Terug naar overzicht
Advertentie ruimte
Zorgcoördinator (WTF 0,6)
Dienstverband
Tijdelijk, vast
Toegevoegd op
29 september 2020
Eind Datum
28 november 2020
Functie naam
Coordinator
Niveau
HBO
Aantal uur per week
0,6 FTE
Provincie
Noord-Holland
Plaats
Hoofddorp
Aanvang functie
1-11-2020
Organisatie
SBO de Klimboom
Website

SBO de Klimboom uit Hoofddorp zoekt een Zorgcoördinator (WTF 0,6) per 1-11-2020

Wil jij van betekenis zijn voor leerlingen in het sbo?

De Klimboom is een kleine school voor speciaal basisonderwijs (sbo). Kinderen leren bij ons met hun hoofd, hart en handen. Daarvoor bieden onze leskeuken, podium en technieklokaal veel mogelijkheden. Onze leerlingen werken deels digitaal.
Onderwijs en ondersteuning bieden wij zoveel mogelijk op maat in een inspirerende en veilige omgeving. Wij werken nauw samen met De Fakkel in Nieuw Vennep en Het Kompas in Hoofddorp, andere Aloysiusscholen in de Haarlemmermeer. Wij bundelen onze expertise om ieder kind passend onderwijs te bieden.

Wie zijn wij?
De Klimboom ziet het als haar opdracht om leerlingen die onderwijsbehoeften hebben waaraan in het reguliere basisonderwijs onvoldoende tegenmoet kan worden gekomen, zo passend mogelijk onderwijs te bieden. De onderwijsbehoeften van de leerlingen die onze school bezoeken liggen in de meeste gevallen op diverse ontwikkelingsgebieden van het kind. De kinderen behoeven ondersteuning op het gebied van het (leren) leren en/of gedrag.

Wij zijn een SBO in Hoofddorp. Het team kenmerkt zich door een fijne combinatie van professionaliteit en gezellig werkplezier. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook altijd ruimte voor plezier met elkaar. We voelen ons allemaal verantwoordelijk voor alle leerlingen. Hierdoor is de Klimboom een echt team en klaren we de klus samen.

Wat zoeken wij?
Wij zijn erg tevreden over onze huidige zorgcoördinator en doordat zij een andere functie gaat bekleden binnen de Klimboom zoeken wij een nieuwe zorgcoördinator. De huidige zorgcoördinator heeft zich ontwikkeld tot de onderwijskundig leider van de school. De school heeft ingezet op een kwaliteitsontwikkeling door middel van het onderwijsconcept OGW4D (ambitiegericht werken) en zoekt een sterk onderwijskundig leider om dit traject aan te blijven sturen. Uiteraard bieden wij de juiste begeleiding aan diegene die zich deze rol eigen wil maken. We zoeken iemand die zich verbindt aan het team, leerkrachten in hun kracht zet, en analytisch en planmatig sterk is.
Daarnaast zoeken wij een daadkrachtige collega die een rol kan vervullen als zorgcoördinator in ons professionele zorgteam. Dit betekent dat je in staat bent de zorgvragen van onze leerlingen te behandelen en hierover contact te hebben met ouders en diverse zorgverleners.

Wat ga je doen?

  • Implementatie OGW4D

Je leidt en begeleidt het implementatietraject van OGW4D. Bij het implementeren van deze nieuwe didactische benadering stel je beleid op. Vanuit dit beleid bied je video-interactie (dit deed ik niet, is dit nu een vereiste?, anders stel ik voor het bij begleiding te houden) begeleiding aan leerkrachten. Aan het einde van een periode analyseer je de opbrengsten op schoolniveau. Je traint de leerkrachten de opbrengsten te duiden op groepsniveau. De leerkracht kan zijn of haar handelen vervolgens aanpassen om hogere opbrengsten na te streven. Op deze wijze houd je cyclisch zicht op de kwaliteit en stuur je leerkrachtengedrag bij om deze kwaliteit te borgen.
Als zorgcoördinator ben je niet uitvoerend bezig met groepjes leerlingen maar coördineer je hulpvragen. Je bent bewaker van de 1-zorg-route en spart met het zorgteam (leerkrachten, orthopedagoog, MT) over (externe)hulpverlening die ingezet kan worden. Vanuit deze rol sluit je aan bij gesprekken over zorgleerlingen.

  • Zorgcoördinator

Je bent de spin in het web bij de extra hulpverlening die we onze leerlingen bieden. Daarom sluit je aan bij zorggesprekken, oudergesprekken, gesprekken met externe (zorg)partijen en bouw je een netwerk op op het gebied van zorghulpverlening (in de regio).

  • Overige taken

De ene dag is de andere niet, en we vragen dan ook om een flexibele houding. Je speelt een rol in de achterwacht, intakegesprekken, en bij hoge nood kun je een rol vervullen als invaller voor de klas. Uiteraard gaat dit allemaal in overleg, en worden de taken gelijkmatig verdeeld over alle ondersteuners, waardoor je altijd focus zult houden op bovenstaande werkzaamheden.

Wat neem je mee?
Je bent in het bezit van een onderwijsbevoegdheid, hebt je IB-papieren of Master SEN behaald, of hebt een afgeronde opleiding orthopedagogiek of psychologie. Je bent pedagogisch, didactisch en organisatorisch sterk. Je vindt het leuk om kwaliteit op schoolniveau zichtbaar te maken. Je werkt graag planmatig, zodat je cyclisch zicht blijft houden op de kwaliteit. Je bent analytisch.
Je hebt verschillende communicatietechnieken ontwikkeld, zodat je zowel sterk bent in gesprekken met ouders als overleggen met en aansturing van collega’s.

Wat bieden wij?
De Klimboom biedt een uitdagende en moderne leeromgeving. De school doorloopt een vooruitstrevend onderwijsconcept (OGW4D) vanuit de overtuiging dat de leerkracht ertoe doet. Binnen dit traject biedt de school jou een kans je te ontplooien als onderwijskundig leider. Je krijgt een plek in het MT en je bent verantwoordelijk voor het aansturen van de onderwijskundige koers. Daarnaast bieden wij je een enthousiast en sterk zorgteam, zodat je kunt sparren over zorgleerlingen.
De school biedt ruimte om een maand met de huidige zorgcoördinator samen te werken voor een sterke overdracht en wegwijs te worden in OGW4D. Daarnaast worden we in dit proces bijgestaan door een adviseur voor OGW4D die altijd ingeschakeld mag worden.

Waar kun je op rekenen?
Aloysius wil graag een inspirerend en goed werkgever zijn. Daar horen ook goede arbeidsvoorwaarden bij (klik).

Deze functie betreft een aanstelling van 0,6 FT. Benoemingen honorering vindt plaats conform CAO-PO, schaal L12. Indien je een ruimere aanstelling ambieert, kan deze functie gecombineerd worden met lesgevende taken.

Interesse? Solliciteer! [1259]

De Klimboom is een kleine school voor speciaal basisonderwijs (sbo). Kinderen leren bij ons met hun hoofd, hart en handen. Daarvoor bieden onze leskeuken, podium en technieklokaal veel mogelijkheden. Onze leerlingen werken deels digitaal.
Onderwijs en ondersteuning bieden wij zoveel mogelijk op maat in een inspirerende en veilige omgeving. Wij werken nauw samen met De Fakkel in Nieuw Vennep en Het Kompas in Hoofddorp, andere Aloysiusscholen in de Haarlemmermeer. Wij bundelen onze expertise om ieder kind passend onderwijs te bieden.

Laatste vacatures

Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig updates over de ontwikkelingen in de onderwijs wereld.